Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Μετά από απόφαση των καθηγητών στη Γενική Συνέλευση Τμήματος ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ Π.Τ.Δ.Ε από Τετάρτη 29/09 μέχρι και την Τρίτη 05/10!!!!!! Ωστόσο η Σχολή θα παραμείνει ανοιχτή και η Γραμματεία θα λειτουργεί κανονικά.

Η αιτία....
Οι καθηγητές Τμήματος προέβησαν σε αυτήν την κίνησή (αναστολή του εκπαιδευτικού έργου) ως ένδειξή διαμαρτυρίας για την στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.Το Ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα εξαιτίας περικοπών και έλλειψης προσωπικού. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και σε καθηγητές και φοιτητές καθώς με τα σημερινά δεδομένα καθίσταται αν όχι αδύνατη, αρκετά δύσκολη η πραγματοποίηση εργαστηρίων και πρακτικών. Παιδαγωγικά Τμήματά άλλων πόλεων έχουν ''κλείσει'' ήδη. Εκτενέστερα οι θέσεις των καθηγητών θα βρίσκονται σε επιστολή διαμαρτυρίας που θα συνταχθεί, θα σταλεί στο Υπουργείο και θα δημοσιευτεί. 

Βάση αυτών των εξελίξεων και έχοντας ως προτεραιότητα τον φοιτητή και την ομαλή φοίτησή του στο Πανεπιστήμιο, συζητήσαμε με τους καθηγητές του Τμήματος για πρακτικά ζητήματα που αφορούν το Τμήμα μας.
·               Ζητήσαμε η Γραμματεία τουλάχιστον να παραμείνει ανοιχτή, έτσι ώστε οι εγγραφές να συνεχιστούν κανονικά μέχρι τις 30/9, οι φοιτητές να μπορούν να εξυπηρετηθούν και όσοι δεν έχουν πάρει κωδικό για τις δηλώσεις, να έχουν τη δυνατότητα αυτή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
·               Ζητήσαμε να αναρτηθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων που δεν μας έχουν δοθεί, καθώς οι ημερομηνίες για τις δηλώσεις μαθημάτων πλησιάζουν (4/10-10/10) και οι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα ποιά μαθήματα χρωστούν, έτσι ώστε να μπορέσουν να τα δηλώσουν.
·               Ζητήσαμε διευκρίνηση για τον κωδικό που θα χρησιμοποιήσουν οι φοιτητές  Β' Γ' και Δ'  ΈΤΟΥΣ στο πρόγραμμά ΕΥΔΟΞΟΣ για τις δηλώσεις μαθημάτων. Ο Κωδικός λοιπόν θα είναι ο ίδιος, αυτός που μας έχει δοθεί από το Τμήμα.
·               Στην επιστολή διαμαρτυρίας που θα σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας και θα δημοσιευτεί σύντομα, θα τονίζεται το απαράδεκτο και άδικο για τους φοιτητές γεγονός που παρατηρείται φέτος, Η ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ''ΠΑΣΟ''  που αποτελεί αναπόσπαστο δικαίωμα του κάθε φοιτητή και απαραίτητο μέσο για την κάλυψη βασικών αναγκών (π.χ. μετακίνηση)
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Π.Τ.Δ.Ε είμαστε δίπλα σας και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για ό,τι χρειαστείτε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου