Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠ–ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 14/4/2011


Σήμερα  Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, έλαβε χώρα μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές συγκεντρώσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
          Ο νομπελίστας Ιατρικής και Φυσιολογίας JamesWatson, ο οποίος ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNAπαρευρέθηκε στο 12ο συνέδριο Ιατρικής – Χημείας. Όλοι κατανοούμε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το γεγονός για το Πανεπιστημιό μας και τι μεγάλη ανάπτυξη μπορεί να προσφέρει σ αυτό. Παράλληλα αποτελεί και εφαλτήριο για νέες σημαντικές παρουσίες και διαλέξεις από σημαντικούς επιστήμονες.
          Παρόλα αυτά, κάποιοι οι οποίοι αποτελούν εδώ και χρόνια τη μειοψηφία του Ελληνικού Πανεπιστημίου, κατάφεραν να μηδενίσουν για μια ακόμη φορά το κύρος του, με άνανδρες επιθέσεις εναντίον Πανεπιστημιακών αλλά και του ιδίου του νομπελίστα.
          Το συμβάν αυτό έλαβε χώρα διότι σε παλαιότερες του δηλώσεις είχε κάνει κάποια ρατσιστικά σχόλια, τα οποία όμως θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να μειώνουν την αξία του ως επιστήμονα. Κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει τη δική του γνώμη και άποψη για τα πράγματα και πρέπει αυτή να είναι σεβαστή απ όλους σ ένα δημοκρατικό πολίτευμα.
          Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του 20 περίπου άτομα προσκείμενα στον αναρχικό χώρο, εισέβαλαν στην αίθουσα και προπηλάκισαν φορείς της επιστημονικής ανάπτυξης.
          Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν ο σοβαρός τραυματισμός και η μεταφορά στο νοσοκομείο ενός καθηγητή ο οποίος στην προσπάθεια του να προστατεύσει τον νομπελίστα δέχθηκε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι.
          Αν κάποιοι θεωρούν ότι με βίαιο τρόπο και με τις συγκεκριμένες τακτικές που ακολουθούν θα μπορέσουν να επιβάλουν τις δικές τους απόψεις παραμερίζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες θα βρουν απέναντι τους όλους εμάς, τους υπέρμαχους της δημοκρατίας, εμάς που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον και δε δελεάζουμε τους φοιτητές με ψεύτικους αγώνες και άνανδρες επιθέσεις. Επιθέσεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα υπό την προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου, το οποίο αυτοί διαστρεβλώνουν συνεχώς με τις τακτικές τους και την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.
          Ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ καλούμε όλους τους φοιτητές να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια σωστή χρήση του Πανεπιστημιακού Ασύλου το οποίο υφίσταται για να προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την επιστημονική έρευνα, τη συνδικαλιστική δράση και την ακαδημαϊκότητα.
          Να προστατεύεται δηλαδή το Άσυλο και να καπηλεύονται κάποιοι αυτό το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί πυλώνα των δημοκρατικών διαδικασιών στο Πανεπιστήμιο.

                    ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
                                      ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ορισμός ημερομηνίας φοιτητικών εκλογών


Έπειτα από απόφαση του απερχόμενου Κ.Σ. της ΕΦΕΕ ορίστηκε ως ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών η 18η Μαΐου 2011.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ούσα η μοναδική φοιτητική παράταξη που έχει καταθέσει κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την αναγέννηση του φοιτητικού κινήματος, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένη Πρόταση Παιδείας για όλα τα ζητήματα που μαστίζουν την τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποτελεί την καλύτερη απάντηση απέναντι στην αδράνεια και την σκόπιμη απομόνωση.
Ως η μόνη εγγυήτρια δύναμη της αξιοπιστίας του φοιτητικού κινήματος, καλούμε τους φοιτητές μέσω της συμμετοχής τους, να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Με όπλο τις προτάσεις μας, τις ιδέες μας, την δράση μας.
Προκειμένου να καταστήσουμε στην πράξη την Πρόταση Παιδείας ως την ουσιαστικότερη πυξίδα για το Αύριο της ελληνικής εκπαίδευσης.
Γι’ αυτό λοιπόν στις 18 Μαΐου θα είμαστε όλοι εκεί.
Όλοι στις Σχολές μας, όλοι στα αμφιθέατρα.
Όλοι ενωμένοι για ένα νέο, ισχυρό και δυναμικό φοιτητικό κίνημα.
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
αλλάζουμε νοοτροπία...