Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Μετά από απόφαση των καθηγητών στη Γενική Συνέλευση Τμήματος ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ Π.Τ.Δ.Ε από Τετάρτη 29/09 μέχρι και την Τρίτη 05/10!!!!!! Ωστόσο η Σχολή θα παραμείνει ανοιχτή και η Γραμματεία θα λειτουργεί κανονικά.

Η αιτία....
Οι καθηγητές Τμήματος προέβησαν σε αυτήν την κίνησή (αναστολή του εκπαιδευτικού έργου) ως ένδειξή διαμαρτυρίας για την στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.Το Ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα εξαιτίας περικοπών και έλλειψης προσωπικού. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και σε καθηγητές και φοιτητές καθώς με τα σημερινά δεδομένα καθίσταται αν όχι αδύνατη, αρκετά δύσκολη η πραγματοποίηση εργαστηρίων και πρακτικών. Παιδαγωγικά Τμήματά άλλων πόλεων έχουν ''κλείσει'' ήδη. Εκτενέστερα οι θέσεις των καθηγητών θα βρίσκονται σε επιστολή διαμαρτυρίας που θα συνταχθεί, θα σταλεί στο Υπουργείο και θα δημοσιευτεί. 

Βάση αυτών των εξελίξεων και έχοντας ως προτεραιότητα τον φοιτητή και την ομαλή φοίτησή του στο Πανεπιστήμιο, συζητήσαμε με τους καθηγητές του Τμήματος για πρακτικά ζητήματα που αφορούν το Τμήμα μας.
·               Ζητήσαμε η Γραμματεία τουλάχιστον να παραμείνει ανοιχτή, έτσι ώστε οι εγγραφές να συνεχιστούν κανονικά μέχρι τις 30/9, οι φοιτητές να μπορούν να εξυπηρετηθούν και όσοι δεν έχουν πάρει κωδικό για τις δηλώσεις, να έχουν τη δυνατότητα αυτή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
·               Ζητήσαμε να αναρτηθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων που δεν μας έχουν δοθεί, καθώς οι ημερομηνίες για τις δηλώσεις μαθημάτων πλησιάζουν (4/10-10/10) και οι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα ποιά μαθήματα χρωστούν, έτσι ώστε να μπορέσουν να τα δηλώσουν.
·               Ζητήσαμε διευκρίνηση για τον κωδικό που θα χρησιμοποιήσουν οι φοιτητές  Β' Γ' και Δ'  ΈΤΟΥΣ στο πρόγραμμά ΕΥΔΟΞΟΣ για τις δηλώσεις μαθημάτων. Ο Κωδικός λοιπόν θα είναι ο ίδιος, αυτός που μας έχει δοθεί από το Τμήμα.
·               Στην επιστολή διαμαρτυρίας που θα σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας και θα δημοσιευτεί σύντομα, θα τονίζεται το απαράδεκτο και άδικο για τους φοιτητές γεγονός που παρατηρείται φέτος, Η ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ''ΠΑΣΟ''  που αποτελεί αναπόσπαστο δικαίωμα του κάθε φοιτητή και απαραίτητο μέσο για την κάλυψη βασικών αναγκών (π.χ. μετακίνηση)
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Π.Τ.Δ.Ε είμαστε δίπλα σας και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για ό,τι χρειαστείτε.....

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2010-2011

Η καταχώρηση μαθημάτων – συγγραμμάτων των φοιτητών από  το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα πραγματοποιείται  μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας-Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων ΄΄ΕΥΔΟΞΟΣ ’’ στην ιστοσελίδα ‘’eudoxus.gr’’

Οι ημερομηνίες καταχώρησης των δηλώσεων είναι για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οι εξής:
Α εξάμηνο:   4 έως και 10/10/2010
Β εξάμηνο: 21 έως και 27/02/2011
Μετά το πέρας των ημερομηνιών αυτών δεν θα γίνεται αποδεκτή από το σύστημα καμία δήλωση με αποτέλεσμα ο φοιτητής να χάνει το αντίστοιχο εξάμηνο φοίτησης αλλά και το δικαίωμα προμήθειας των αντιστοίχων συγγραμμάτων.
Η διαδικασία επιλογής και παραλαβής Συγγραμμάτων μέσω του Προγράμματος "Εύδοξος" θα ξεκινήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2010-11.

Οι φοιτητές θα εισέρχονται στον Εύδοξο μέσω του portal της δράσης όπου και θα γίνεται η πιστοποίηση - εξουσιοδότησή τους (μέσω Shibboleth) με: 
1. Όνομα χρήστη και
2. Κωδικό πρόσβασης, τα οποία έχουν λάβει από τις σχολές τους.


Αφού συνδεθούν θα μπορούν:

- να δουν όλα τα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών της Σχολής τους και τα αντίστοιχα Συγγράμματα
- να κάνουν προεπισκόπηση του εξωφύλλου, του οπισθόφυλλου, του πίνακα περιεχομένων και ενός ενδεικτικού αποσπάσματος από κάθε Σύγγραμμα
- να ενημερωθούν άμεσα για την τρέχουσα διαθεσιμότητα κάθε Συγγράμματος ανά πόλη καθώς και για τα σημεία παράδοσης στην πόλη τους
- να επιλέξουν Συγγράμματα για τα μαθήματα που παρακολουθούν το τρέχον εξάμηνο


Κατόπιν, ο φοιτητής θα καταχωρεί τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου ή/και το email του και θα λαμβάνει άμεσα από το ΚΠΣ ένα μήνυμα με τον κωδικό ΡΙΝ, με τον οποίο θα μπορεί να παραλαμβάνει τα επιλεγμένα Συγγράμματα από τα Σημεία Διανομής των αντίστοιχων Εκδοτών

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη μή έκδοση φοιτητικών πάσο

Από σήμερα το πρωϊ και για δύο εδβομάδες ακόμα, χιλιάδες
πρωτοετείς φοιτητές θα περάσουν για πρώτη φορά τις πόρτες
των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας. Οι νέοι αυτοί φοιτητές 
διαπίστωσαν από την πρώτη μέρα τα μεγάλα κενά της κυβερνητικής 
πολιτικής στην εκπαίδευση καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με την έλλειψη
των φοιτητικών πάσο που θα τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν 
τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε μειωμένες τιμές. Η επίσημη 
δικαιολογία ήταν πως ο ΟΑΣΑ δεν έχει προλάβει ακόμα να εκδόσει 
τον αναγκαίο αριθμό ώστε να τα θέσει στη διάθεση των φοιτητών, 
συνεπώς μέχρι τότε το ελληνικό Κράτος θα στερεί το δικαίωμα του 
μειωμένου κόστους μετακίνησης στους φοιτητές για όσο διάστημα 
χρειαστεί!
Το συγκεκριμένο γεγονός αναδεικνύει μια ακόμα κραυγαλέα αντίφαση
της κυβερνητικής πολιτικής καθώς οι αρμόδιες αρχές γνώριζαν πότε 
θα ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος και είχαν όλο τον αναγκαίο χρόνο
και τους διαθέσιμους πόρους για να προετοιμάσουν την έκδοση πάσο
αλλά και τη διανομή τους. Αντίθετα όμως, ο κυβερνητικός μηχανισμός
μπόρεσε μέσα σε λίγες ώρες να οργανώσει τη συνεδρίαση του νέου 
υπουργικού σχήματος στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Διεθνή 
Έκθεση. Μήπως τελικά οι επικοινωνιακές φιέστες των κυβερνητικών
στελεχών φέρνουν την Παιδεία σε δεύτερη θέση στις προτεραιότητες
της Κυβέρνησης;
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου 
Μάθησης και Θρησκευμάτων θα πρέπει να επιδεικνύει περισσότερη 
σύνεση σε καιρούς λιτότητας και να εκλογικεύσει τις προτεραιότητές 
του,δίνοντας βάση σε καίρια κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η έκδοση 
των φοιτητικών πάσο. Καταδικάζουμε λοιπόν απερίφραστα αυτήν την 
ανευθυνότητα και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να διορθώσουν άμεσα 
το λάθος. Ας μην ξεχνάμε ότι παιδεία σημαίνει πολιτισμός και αυτός
προάγεται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι στα κλειστά υπουργικά 
γραφεία!

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Δύναμη ευθύνης

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Κ ΛΗΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2010-2011

Σας γνωρίζουμε, ότι η Σύγκλητος στην υπ' αριθ. 450/13.5.2010 συνεδρίασή της, καθόρισε, τις ημερομηνίες ενάρξεως και λήξεως των μαθημάτων χειμερινού και εαρινού εξαμήνου, καθώς και τις ημερομηνίες των αντιστοίχων εξεταστικών περιόδων κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, ως κάτωθι:

-     Εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου: 30.8.2010-24.9.2010

-     Έναρξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου: 27.9.2010 7.1.2011

-    Λήξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου: 17.1.2011-   

-    Εξετάσεις χειμερινού εξαμήνου: 4.2.2011
        
-    Έναρξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου: 14.2.2011
     
-    Λήξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου:  27.5.2011                                       

-    Εξετάσεις εαρινού εξαμήνου: 6.6.2011-24.6.2011

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2010-2011

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι:

Από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2010 υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά στα Πανεπιστημιακά Τμήματα οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου οι οποίοι διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας και τους έχει απονεμηθεί, πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο).

Για την εγγραφή τους οι ως άνω διακριθέντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος στο οποίο επιθυμούν την εισαγωγή τους τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

-Αίτηση για εγγραφή.

-Τίτλο απόλυσης Γενικού Λυκείου ή επικυρωμένο αντίγραφο του.

-Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

-Βεβαίωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών ή Χημικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, αντίστοιχα και
-Βεβαίωση της Δ/νσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από την οποία να προκύπτει ότι το μάθημα στο οποίο διακρίθηκαν και τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας που λαμβάνονται υπόψη για την εισαγωγή στο συγκεκριμένο Τμήμα ανήκουν στα μαθήματα της κατεύθυνσης που παρακολούθησαν στο Λύκειο οι υποψήφιοι.

Αντίστοιχα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους αποφοίτους ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β') που έχουν διακριθεί στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Φυσικής ή Βιολογίας.

Επίσης, από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2010 υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά σε Τ.Ε.Ι. οι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α'), καθώς και οι κάτοχοι πτυχίου Β' κύκλου TEE, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους έχουν διακριθεί στην Ολυμπιάδα της Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο).

Για την εγγραφή τους οι ως άνω διακριθέντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία του τμήματος Τ.Ε.Ι. για την εισαγωγή τους τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

-Αίτηση για εγγραφή.

-Πτυχίο Β" κύκλου σπουδών Τ.Ε.Ε. ή απολυτήριο ΕΠΑ.Λ.-ΟΜΑΔΑ Α ή επικυρωμένο αντίγραφο τους.

-Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

-Βεβαίωση της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών από την οποία να προκύπτει η βράβευσή τους και το βραβείο που τους απονεμήθηκε, και

-Βεβαίωση της Δ/νσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από την οποία να προκύπτει ότι το μάθημα στο οποίο διακρίθηκαν είναι συναφές με το μάθημα ειδικότητας στο οποίο εξετάζονται οι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α') και οι πτυχιούχοι Β' κύκλου σπουδών TEE για την εισαγωγή τους στο συγκεκριμένο Τμήμα ΤΕΙ.
Κατά την προσέλευση touc νια εννραφίΐ, οι toe άνω διακριθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έννραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους οτοιγεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης. Τονίζεται ότι από φέτος δεν υποχρεούνται να υποβάλλονται σε ακτινολογικές, παθολογικές και δερματολογικές εξετάσεις.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι παραπάνω υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.

Επίσης ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι, οι οποίοι εισάγονται καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό θέσεων 5% λόγω σοβαρών παθήσεων, από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, θα συμπληρώνουν Μηχανογραφικό Δελτίο.

Η καθιέρωση συμπλήρωσης Μηχανογραφικού Δελτίου σκοπεύει στην απάλειψη της ταλαιπωρίας των υποψηφίων να προσέρχονται σε κάθε ' Ιδρυμα χωριστά για την υποβολή αίτησης εισαγωγής και στην κατάργηση της χρονοβόρας αναμονής έκδοσης των αποτελεσμάτων αποδοχής από κάθε σχολή σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Η διαδικασία υποβολής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι ημερομηνίες υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα ανακοινωθούν με νέο δελτίο τύπου έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ

Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο και από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), καθώς και των αποφοίτων του Β' κύκλου των TEE και κατόχων απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α') που εισήχθησαν στα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα γίνουν ως εξής:

1. Από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2010 για

όσους εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

-Αίτηση για εγγραφή.

-Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο

(90% και 10%) και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β' (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.

Κατά την προσέλευση τους για έγγραφη, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Τονίζεται ότι από φέτος οι εισαχθέντες φοιτητές δεν υποχρεούνται να υποβάλλονται σε ακτινολογικές, παθολογικές και δερματολογικές εξετάσεις.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.

2. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της

Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Επισημαίνεται, ιδιαίτερα, ότι όλοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες και σύμφωνα με το ειδικότερο πρόγραμμα κάθε Σχολής ή Τμήματος. Όσοι δεν θα εγγραφούν στο οριζόμενο χρονικό διάστημα, χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής τους.